lørdag den 24. august 2013

Mellemspil med fliser


Nykøbing den 23. august 2013

Kære Lise

 

Først den næsten obligatoriske vejrrapport. For første dag i laaange tider har det været på kanten af dårligt vejr. End og nogle regnbyger har vi været udsat for. Nu er vi dog vendt tilbage til det vejr, som har præget sommeren i Dannmark. Flotte temperaturer, ingen vand i den skyfrie himmel og tørt på jorden. Hos os er en god høst for længst i hus.
Jeg så på bloggen, at vores skriveri nu består af 46 dele, det må være 23 til hver. I 2010 var jeg med i tilrettelæggelsen af jubilæum på Ringkøbing Skole. I arbejdet hermed mødte jeg mange spændende mennesker, der alle havde en fælles fortid på skolen. Jeg kom bl.a. i kontakt med en ældre herre bosiddende i Odense, men med spor fra Aarhus og Ringkøbing. Han og hans nu afdøde hustru havde skrevet og udgivet en erindringsbog om deres liv fra barneårene og til det sene voksenliv. Bogen bredte sig over ca. 500 siders spændende tekst med billeder fra tiderne dengang. Jeg havde lejlighed til at læse nogle afsnit fra bogen. Inspirerende læsning. Jeg overtalte ham til at indlæse et afsnit, der blev brugt som et audioindslag på den retrospektive udstilling, der var et megahit på dagen.
Indledningen er inspireret af dit sidste skriv, der for snart længe siden landede på bloggen. Heri funderer du over titlen Erindringsglimt og begrunder, hvorfor den er meget passende til vores skriverier. Jeg kan slet ikke være uenig med dig i dine betragtninger. Du formår på flot vis at genfortolke øjeblikke i en nutidig kontekst og får alligevel fortalt en historie om vores familie. Jeg er mere fodslæbende og kan ikke skrive mig uden om mit kronologi- og historiegen. Derfor har jeg for eksempel næsten pedantisk medtaget eksamensbeviser og anden dokumentation for mit levede liv. Det vil også forekomme denne gang. Nu er du advaret! Jeg er optaget af den tanke, at vores efterkommere kan fortsætte historien uden at skulle opfinde den dybe tallerken med havregrød og smørklat endnu en gang.
Det levede pensionistliv lige nu er dog også vigtigt og super dejligt. Derfor må der være plads og bogstaver til det. Det var da en vældig flot forklaring på mit lange fravær fra bloggen. Sommervejret har været rammen om en del udendørsaktiviteter på Lærkevej 10. Måske har jeg før nævnt, at du var skyld i at Lise (min Lise) efter et besøg hos jer gik hjem at købte et driverhus. Hun troede vist nok, at sådan et hus stillede sig selv op! Det gjorde det ikke. Men alligevel står det der nu, hvor det i købsøjeblikket var tænkt. Det har kostet meget pensionistarbejde af Lise og mig i 25 graders ubønhørlig høj sol. Inden fliserne omkring driverhuset havde lagt sig til ro, kastede vi os uforsigtigt over et andet projekt med fliser.  På forsiden af huset, ved hoveddøren mod øst, var et jordstykke, der råbte på forandring. 55 kvadratmeter fliser på tilbud, en masse arbejde, jord og sand i læssevis, mange trailerbesøg på genbrugsen med gamle fliser og andet overflødigt har kostet tid og brug af de få kræfter, der endnu er intakte. De gamle og grimme havemøbler skulle renses med en af gaverne fra vores fest, en Nilfisk højtryksrenser, bagefter slibes og males med noget Gori-agtig klar beskytter. Sluttelig fik garagen en omgang blå maling efter at to grimme træer var fældet og kørt væk.
Puha! for en omgang. Men dejligt er det blevet. Og timevis af tid har det stjålet. Det forklarer mit fravær - håber jeg.
 
To billeder, der forhåbentlig dokumenterer lidt af det, tiden er løbet med. Vi har lige i dag indkøbt en såkaldt solvogn til opstilling i driverhuset.


Jeg har besluttet, at dette skriv må forblive et mellemspil. Ellers tror du måske, at jeg har kastet stavepladen væk og opgivet skriveriet. Oprindeligt havde jeg kaldt indlægget for Livet i Herning og pølsemand i Søndervig. Den titel er reserveret til næste skriv.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar